Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Όταν οι gay κατατρόπωσαν τους άντρακλες.

Αναφέρθηκε στη σεξουαλική ζωή των Αρχαίων Σπαρτιατών το site «βαθύ κόκκινο». Να προσθέσω πως στις 6 Ιουλίου 371 π. Χ. έγινε η μάχη στα Λεύκτρα της Βοιωτίας, στην οποία και νικήθηκαν οι μέχρι τότε θεωρούμενοι αήττητοι Σπαρτιάτες.

Στη μάχη αυτή εφαρμόστηκε η τακτική της λοξής φάλαγγας. Σε αυτή, όπως και τη μάχη της Μαντινείας, διακρίθηκε ο Ιερός Λόχος των Θηβών, μια ομάδα που αποτελούνταν από 150 ζευγάρια εραστών και ερωμένων.

Ήταν μια από τις κορυφαίες πολεμικές μονάδες που έδρασαν στην Αρχαία Ελλάδα. 

Η πρώτη μάχη όπου ο Ιερός Λόχος του Πελοπίδα είχε σημαντική συμβολή ήταν αυτή στην Τεγύρα, όπου νίκησε μια μεγαλύτερη σπαρτιατική δύναμη. Στη μάχη αυτή  οι 300 ομοφυλόφιλοι άνδρες του ιερού Λόγου νίκησαν 1.000 (σύμφωνα με άλλες πηγές 1.800) Σπαρτιάτες!

«Κατά τον Πλούταρχο, «ἔνιοι δέ φασιν ἐξ ἐραστῶν καὶ ἐρωμένων γενέσθαι τὸ σύστημα τοῦτο». Αυτό που οδήγησε στη δημιουργία αυτού του στρατιωτικού σώματος είναι, όπως σχολιάζει ο Πλούταρχος, το ότι μια μονάδα που βασίζεται στην αγάπη και τη φιλία του ερωμένου και του εραστή, κάνει πιο δύσκολο σε κάποιον να την εγκαταλείψει κατά τη διάρκεια της μάχης». (Εγκυκλοπαίδεια

Οι άντρακλες Σπαρτιάτες νικήθηκαν για πρώτη φορά από τους gay. Βέβαια αυτά δεν είχαν σημασία στην Αρχαία Ελλάδα όπου δεν ήταν τόσο ομοφοβικοί όσο οι σύγχρονοι. Μην ξεχνάμε πως, σύμφωνα με τη Μυθολογία, ο Δίας προτίμησε να σπιτώσει στον Όλυμπο τον όμορφο εραστή του, το Γανυμήδη, κι όχι μια από τις αμέτρητες γυναίκες με τις οποίες συνευρίσκονταν ερωτικά.   

Κάθε «Σπαρτιάτης» και δεν αναφέρομαι στους κατοίκους της Σπάρτης, θέλει τον «Ιερολοχίτη» του


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...