Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο θάνατος του ανήλικου από μπάτσους στη Γαλλία δεν ήταν ο μοναδικός. Δεκάδες άνθρωποι δολοφονήθηκαν από ένστολους φασίστες. Ο μπάτσος φονιάς πυροβόλησε εξ επαφής τον άοπλο δεκαεπτάχρονο. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. 

Αν δεν ξεσηκώνονταν ο κόσμος, οι δολοφονίες θα είχαν ενταθεί, οι φασίστες μπάτσοι θα ξεσάλωναν. Όπως ξεσάλωσαν εδώ, όπως ξεσάλωσαν και τα αφεντικά στη Μπανανία μας. Μια και το αναφέραμε, οι βιασμοί και οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο χώρο εργασίας, το τελευταίο καιρό εκτοξεύτηκαν! Αυτό δεν είναι τυχαίο: Οι εγκληματίες νιώθουν πως έχουν πλάτες.   

Έπρεπε λοιπόν ο κόσμος να αντισταθεί στη σφαγή του. Οι Γάλλοι το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο. Μάλιστα παρά τις κραυγές των φασιστών, οι διαδηλωτές έδειξαν μεγάλη αυτοσυγκράτηση, αν λάβουμε υπόψη πως δολοφονήθηκε ένα παιδί. Σε άλλες εποχές θα οδηγούσαν το φονιά και τους όμοιούς του, όπως κι αυτούς που τους έκαναν πλάτες, στη λαιμητόμο. 

Οι Γάλλοι ξέρουν πότε να βγουν στους δρόμους. Βέβαια ΜΜΕ, κράτος και παρακράτος έπεσαν πάνω στους διαδηλωτές για να τους συκοφαντήσουν, ενώ ο ναζί Μακρόν δολοφόνησε κι άλλους αθώους κατεβάζοντας τα άρματα στους δρόμους! Είναι αυτό δημοκρατία; Όχι είναι φασιστική δικτατορία. Γι' αυτό δεν είχαμε αμφιβολία. Ας το δουν οι ρεφορμιστές που νομίζουν πως μπορούν να τα βρουν με τους καπιταλιστές. 

Γίνεται ταξικός πόλεμος. Αν πολεμήσουμε, θα νικήσουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση συμβιβασμού, αφού αυτοί που κυβερνάνε θέλουν μόνο την υποταγή μας. Η τακτική τους είναι στην αρχή σκλήρυνση της στάσης τους, με συκοφαντίες, άγρια καταστολή ακόμα και επιβολή στρατιωτικού νόμου, κι αν δεν τα καταφέρουν, τακτικές υποχωρήσεις.  

Θεωρώ πως χειρότερη από τα άρματα είναι η ψευδαίσθηση πως οι εκμεταλλευτές πήραν το μάθημά τους και πως δήθεν κάτι θα αλλάξει με αλλαγή προσώπων χωρίς Επανάσταση. Είναι παρόμοιο με αυτό που είπε ο Κολοκοτρώνης «ποτέ δε φοβήθηκα για τον αγώνα εκτός από τον καιρό του προσκυνήματος».

Ελπίζω οι Γάλλοι να ελευθερωθούν. Οι φασίστες και τα δεξιά καθίκια που δικαιολογούν τους πραιτοριανούς φονιάδες θα ήταν με το Λουδοβίκο και τη Μαρία Αντουανέτα στη Γαλλική Επανάσταση. Μη νομίζετε πως και τότε μια μερίδα Γάλλων δεν ήταν με το βασιλιά δικαιολογώντας κάθε ασχήμια των διεφθαρμένων. Μετά την επιτυχία της Επανάστασης και αφού κόπηκαν κάμποσα κεφάλια καθαρμάτων, οι αστοί εξουσιαστές αποσιώπησαν το γεγονός πως στη βία της εξουσίας ο λαός απάντησε με βία. Γι' αυτό και ο κόσμος προχώρησε. Αλλιώς στη Γαλλία τουλάχιστο θα ήταν ακόμα φεουδαρχία.  

Ουσιαστικότερη συμβολή στην ελευθερία των φτωχών τάξεων έφερε φυσικά η Ένδοξη Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...