Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Το διπλό λάθος.

Ένα twitter από το λογαριασμό του Mateusz Morawiecki, πρωθυπουργού της Πολωνίας, έγινε πρωτοσέλιδο στα ντόπια ΜΜΕ. 

«Είμαι συγκλονισμένος από την άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστασίας. Ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες. Ως εκ τούτου, θα ζητήσουμε από την Ελλάδα να εκδώσει τον ύποπτο σε πολωνικό δικαστήριο και να λάβει την υψηλότερη δυνατή ποινή».

Στην αρχή πίστεψα πως είναι κάποιο τρολ, θα σας εξηγήσω παρακάτω γιατί. Όμως βλέποντας τις αρχές του κόμματος του πρωθυπουργού της Πολωνίας θεώρησα πως ίσως και να το έγραψε πραγματικά.

Το κόμμα του είναι το «Νόμος και Δικαιοσύνη» το οποίο είναι δεξιό έως ακροδεξιό. Αρχές: «Εθνικός συντηρητισμός Οικονομικός παρεμβατισμός Κοινωνικός συντηρητισμός Ευρωσκεπτικισμός Δεξιός λαϊκισμός Πολιτικός κληρικαλισμός»

Ακροδεξιός φαφλατάς δηλαδή, έτσι εξηγείται.

Το πρώτο που έχω να πω είναι η βλακεία των ντόπιων δεξιών που χαιρετίζουν τέτοιες δηλώσεις. Αν δεν κατάλαβαν καλά, εμμέσως πλην σαφώς υποτιμά την ελληνική δικαστική εξουσία. Το έγκλημα έγινε εδώ, έχει δικαίωμα όμως κάθε κράτος να ζητήσει την έκδοση ενός εγκληματία, φτάνει να έχει αποδείξεις και να ακολουθεί συγκριμένη διαδικασία.

Μέσω twitter σημαίνει απλά επικοινωνιακό πυροτέχνημα και καπήλευση της νεκρής Αναστασίας. 

Το χειρότερο όμως είναι άλλο. Η μετάφραση λέει «ύποπτος». Η διαφορά υπόπτου και ενόχου είναι τεράστια. Ένα παράδειγμα είναι το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Ο ύποπτος από τη Γεωργία, που έφαγε το ξύλο της χρονιάς του, ήταν αθώος. Ένοχος ήταν τελικά ο άνδρας της δολοφονημένης Καρολάιν. 

Οπότε μπορούμε να πούμε σε όποιον έγραψε το διπλό λάθος «σάλτα και γαμήσου». Στη διπλωματική γλώσσα βέβαια, όχι έτσι, για να μη γίνει διπλωματικό επεισόδιο, σε περίπτωση που ο Πολωνός πρωθυπουργός είναι τόσο ηλίθιος.      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...