Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Μαζική δολοφονία;

"Το ξημέρωμα της 14ης Ιουνίου ένα Αλιευτικό σκάφος γεμάτο πρόσφυγες, το οποίο είχε ξεκινήσει από το Τομπρούκ της Λιβύης, βυθίστηκε 45 ναυτικά μίλια  νοτιοδυτικά της Πύλου. Δεν έφτασε ποτέ στην Ιταλία. Από την πρώτη στιγμή διασώθηκαν 104 άνθρωποι και το μέτρημα για τους ζωντανούς σταμάτησε εκεί. Οι νεκροί ανέρχονται σε 78 και οι υπόλοιποι θεωρούνται αγνοούμενοι. Πόσοι είναι αυτοί οι υπόλοιποι δεν ξέρουμε με ακρίβεια. Από τις μαρτυρίες των διασωθέντων φαίνεται πως στο καράβι ήταν μέχρι και 750 άνθρωποι. 

Θα ασχοληθούμε με το τι συνέβη και τι ρόλο έχει παίξει το λιμενικό το οποίο έσπευσαν όλοι να συγχαρούν, αλλά κυρίως θα εξηγήσουμε ότι η πολιτική που ακολουθείται στο μεταναστευτικό σημαίνει ότι θα έχουμε ακριβώς περιστατικά σαν αυτό".

Έτσι αρχίζει το video της "ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗΣ" με τίτλο "ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ"


    
Στο video καταγγέλλεται πως όταν επισκέφτηκαν "εκείνη τη φρικτή αποθήκη που είχαν στοιβάξει τους επιζήσαντες" δεν τους άφησαν να μιλήσουν με τους πρόσφυγες.
Το BBC διαψεύδει το Λιμενικό  αναφέροντας  "ότι η ανάλυση της κίνησης άλλων πλοίων στην περιοχή δείχνει ότι το υπερπλήρες αλιευτικό σκάφος δεν κινείτο για τουλάχιστον επτά ώρες πριν ανατραπεί".
Ο ΟΗΕ ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για τον χειρισμό του ναυαγίου από την Ελλάδα, λέγοντας ότι θα έπρεπε να είχαν ληφθεί περισσότερα μέτρα νωρίτερα για να ξεκινήσει μια προσπάθεια διάσωσης πλήρους κλίμακας.
Εμείς γνωρίζοντας τις απόψεις των φασιστών της γαλάζιας συμμορίας (όπως του Πλεύρη) υποψιαζόμαστε τι έγινε. 
Η ελληνική κυβέρνηση παραβιάζει συμφωνίες για τους πρόσφυγες που έχει υπογράψει. Βεβαίως θα έχουμε άλλη μια καταδίκη, αλλά η χώρα θα πέσει στα μαλακά όπως έγινε στο Φαρμακονήσι, αφού κάνουμε πάντα τα χατίρια των Μεγάλων Δυνάμεων... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...