Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Γιατί μας πήρανε την Πόλη;

29 Μαΐου 1453. Οι Τούρκοι κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη. Δε δυσκολεύτηκαν και πολύ, ούτε δυο μήνες δεν κράτησε η πολιορκία. Γιατί; Γιατί η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, πρώην Ρωμαϊκή, ήταν εντελώς διαλυμένη. Η πολιτική των αυτοκρατόρων καθώς και οι Σταυροφορίες είχαν καταστρέψει το Βυζάντιο πολύ πριν τους Οθωμανούς. 

Χθες λοιπόν, μετά από 570 χρόνια, η Πόλη ψήφισε τον οπαδό του Κεμάλ Ατατούρκ, που έσφαξε τους Έλληνες το 1922. 48% έδωσαν στο Σουλτάνο, αντίστροφα δηλαδή από την υπόλοιπη Τουρκία που ο Ταγίπ πήρε 52%.

Χάρη στο παπαδαριό το Βυζάντιο καταστράφηκε. Πώς να μην καταστραφεί, όταν η Εκκλησία ΑΕ όχι μόνο δεν πλήρωνε φόρους αλλά απομυζούσε χρήματα από τα ταμεία. Βάλτε τη διαφθορά, τα λάθη των ηγεμόνων, τους συνεχείς πολέμους, αλλά πάνω από όλα τις θρησκευτικές έριδες. «Καλύτερα τουρμπάνι τουρκικό παρά κουκούλα καθολική» έλεγαν οι ανθενωτικοί και έγινε αυτό που ήθελαν. 

Ακόμα όμως και Ένωση να γίνονταν, δε θα άλλαζε τίποτα. Γιατί οι Σταυροφόροι ήταν αυτοί που λεηλάτησαν την Κωνσταντινούπολη το 1204. Τότε έγινε το πολύ το πλιάτσικο. Οι Τούρκοι πήραν μετά ό,τι απέμεινε λίγα πράγματα δηλαδή. 

Σήμερα το παπαδαριό βάζει και πάλι τη χερούκλα του στα πολιτικά πράγματα, όπως έκανε πάντοτε. Ψηφίστε δεξιά για να αποτελειώσει τη ρημαγμένη από τα Μνημόνια Ελλάδα. 570 χρόνια και μυαλό δε βάλαμε.         


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...