Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Αφού στο λένε καλέ μου ψηφοφόρε.


Στο λεν από πριν για να μην πεις «δεν ήξερα». Το capital.gr, που από τον τίτλο καταλαβαίνεις πως δεν είναι κομμουνιστές, έχει ένα άρθρο με τίτλο «Reuters για εκλογές στην Ελλάδα: Οι επενδυτές προτιμούν Μητσοτάκη, δεν "τρομάζει" πια ο ΣΥΡΙΖΑ». Θα μου πείτε «καλά τώρα, το Reuters»; Εδώ δεν πρόκειται για είδηση σαν τα παραμύθια που λέει συνήθως (Κιμ τον πέρασες τον Ιησού στις Αναστήσεις), πρόκειται για γνώμη εκείνων που στηρίζουν τα μνημόνια.

Μερικές φράσεις για να δείτε τι λέει το συγκεκριμένο ΜΜΕ για τη χώρα μας.

«Είδαμε μια τεράστια συμπίεση των μισθών τα τελευταία 10 χρόνια και οι άνθρωποι έχουν πραγματικά αισθανθεί την πίεση αυτή».

Σωωώπα, γιατί το λες αυτό; Προφανώς και θα επηρεάσει την ψήφο όπως επηρεάζει πάντα η οικονομία.

«Η S&P Global ανέφερε ότι θα μπορούσε να αναβαθμίσει την αξιολόγηση ΒΒ+ της Ελλάδας εντός του επόμενου έτους αν η νέα κυβέρνηση διατηρήσει τη δημοσιονομική πειθαρχία και τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων που θα ξεκλειδώσουν τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ».

Δηλαδή οι ανθρωποφάγοι θα μας πουν «μπράβο», αν συνεχίσουμε τις ανθρωποθυσίες με εντονότερους ρυθμούς, γιατί, κάθε φόρα που μας τρώνε, τους ανοίγει η όρεξη. Που σημαίνει, ξέρετε τι: Μνημόνιο μέχρι να σβήσει ο ήλιος!

«Οι επενδυτές θεωρούν σταθερή την ηγεσία του Μητσοτάκη, λόγω των ισχυρών σχέσεών του με τις ΗΠΑ και τις Βρυξέλλες, αλλά οι απόψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αλλάξει πολύ μετά την οικονομική κρίση»

Όπως ακριβώς στη γειτονική Τουρκία. Ναι μεν οι ΗΠΑ και η ΕΕ ήθελαν τον Κεμάλ, αλλά δεν τους χαλάει κι ο Ταγίπ. Τα βρίσκουν.

Αυτό που λένε έχει επίσης τεράστια σημασία, γιατί δικαιώνει το ΚΚΕ, που λέει πως πολιτική ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στα ουσιώδη είναι ίδια. Όποιος κι αν έρθει τα όρνεα θα γεμίσουν τα στομάχια τους. Απλά ο Μητσοτάκης, όταν μας γδέρνει ζωντανούς εκτελώντας εντολές τοκογλύφων, δείχνει να το ευχαριστιέται. Ε, είναι αλλιώς να έχεις πρόθυμο δήμιο.

«Οι επενδυτές αναζητούν πρώτα την πολιτική σταθερότητα και θα καλωσορίσουν τη συνέχιση της πρωθυπουργίας Μητσοτάκη", δήλωσε ο Piccoli της Teneo, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο είναι σαφώς υπέρ της αγοράς».

Υπέρ της αγοράς και του κανιβαλισμού.

«Τι σημαίνουν οι εκλογές για τις ελληνικές μετοχές; Μια αποφασιστική νίκη της Νέας Δημοκρατίας ή του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να φέρει βραχυπρόθεσμη υπεραπόδοση».

Είναι αυτό που λένε «θέλουμε ισχυρή κυβέρνηση». ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, λίγο τους νοιάζει. Γιατί όμως θέλουν κάτι τέτοιο; Γιατί πολλές εκλογές σημαίνει πως πάει πίσω το Μνημόνιο. Σημαίνει μικρές προσωρινές ανάσες για τους εργαζόμενους. Όλο και κάποιο ψίχουλο θα δώσουν λόγω προεκλογικής περιόδου. Όταν όμως τελειώσουν οι εκλογές, τα κεφάλια πάλι μέσα στο βόθρο.

Δεν το λέμε εμείς, το λένε όλοι: Είναι ίδιοι. Μπορεί ο Μητσοτάκης να χαμογελά όταν τρώει ανθρώπινη σάρκα, αλλά κι οι άλλοι επίσης τρώνε εργαζόμενους. Αυτά μανάρια μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...