Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Δημοσκοπήσεις και εκλογές.

Δεν πιστεύω στις δημοσκοπήσεις. Τις θεωρώ μαγειρεμένες και μάλιστα με τέτοιο τρόπο που προκαλούν δηλητηρίαση. Οπότε το τι ψήφισαν οι νέοι δε θα το πει καμία δημοσκόπηση, αλλά οι εκλογές.  

Οι νέοι, όλον αυτό τον καιρό που ο Μητσοτάκης λεηλατεί μαζί με τους άλλους ακροδεξιούς εγκληματίες, λοιδορήθηκαν, κατηγορήθηκαν άδικα, είδαν τα πτυχία τους να χάνουν τη αξία τους, πολλοί από αυτούς δάρθηκαν, ενώ γνωρίζουν πως τους περιμένει η ανεργία.

Ήταν λοιπόν φυσικό και πέρυσι και φέτος να εκφραστεί η οργή τους. Ψήφισαν Πανσπουδαστική ακριβώς για να διαμαρτυρηθούν για όσα έγιναν στα Πανεπιστήμια επί χούντας Μητσοτάκη.

Κανείς δεν πιστεύει τη ΔΑΠ. Θα ήταν τεράστια έκπληξη και παραλογισμός, αν έβγαινε πρώτη στα Πανεπιστήμια. Τα γνωστά κόλπα των πάρτι και των σημειώσεων δεν ήταν δυνατό να σταματήσουν την κατρακύλα. Σχολές έκλεισαν, τμήματα έμειναν χωρίς φοιτητές, το άσυλο παραβιάστηκε από τους μπάτσους, δεξιοί καθηγητές κάνουν ό,τι έγκλημα φανταστείτε (τοκογλυφία, παρενόχληση, εκβιασμό) κι οι μπάτσοι τους προστατεύουν!

Το 24% της ΔΑΠ είναι μεν λίγο ως ποσοστό, αλλά «πολύ», αν σκεφτούμε τι έκανε η γαλάζια εγκληματική οργάνωση στην Παιδεία. Οι νέοι βέβαια δεν ψήφιζαν ποτέ δεξιά. Η ΔΑΠ έβγαινε πρώτη για δεκαετίες, γιατί όλη η δεξιά κατέβαινε ενωμένη.

Το 24% δεν είναι μόνο της ΝΔ. Είναι μέσα όλα τα δεξιά κόμματα από παιδεραστές μέχρι ναζί. Οπότε έχουμε σαφέστατη αλλαγή πλεύσης στους νέους. Τους νέους που τον καιρό της πανδημίας, ο Μητσοτάκης τους έριχνε πρόστιμα και ξύλο. Τους νέους που είδαν τα πτυχία τους να απαξιώνονται πλήρως. Που βλέπουν την αγωνία των γονιών τους να ανταπεξέλθουν στα ολοένα και αυξανόμενα έξοδα. Τι περίμεναν λοιπόν να ψηφίσουν; Κάποιους απατεώνες που πριν τους χτύπαγαν, τους λήστευαν και τώρα τους τάζουν;

Ο ίδιος ο Μητσοτάκης γνωρίζει τη συντριβή της ΔΑΠ. Δεν παρακολούθησα και πολύ από το debate, αλλά άκουσα τι είπε ο Κουτσούμπας.

«Οι κάλπες στις φοιτητικές εκλογές έκλεισαν στις 7 η ώρα και ήδη με ειδοποίησαν ότι η Πανσπουδαστική, δηλαδή η παράταξη της ΚΝΕ που στηρίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, είναι ξανά πρώτη δύναμη. Ήταν και πέρσι πρώτη δύναμη μετά από πολλές δεκαετίες, μετά από 36 χρόνια…»

Εκεί ήταν ο Μητσοτάκης. Γιατί δεν είπε «Να διορθώσω, η ΔΑΠ είναι πρώτη»; Γιατί μουγκάθηκε; Γιατί ξέρει. Όπως ήξερε και πέρυσι. Η πανδημία άλλαξε τον τρόπο ζωής μας για δυο τουλάχιστο χρόνια. Αυτοί που επλήγησαν - και δεν είναι μόνο οι νέοι - θα εκδηλώσουν την αγανάκτησή τους για το έγκλημα που στοίχησε δεκάδες χιλιάδες ζωές. Περιμένουν πως και πως τις εκλογές γι αυτό. Καμία δημοσκόπηση δεν μπορεί να μετρήσει την αγανάκτηση που νιώθουν. Πόσο μάλλον όταν είναι μαγειρεμένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...