Τρίτη 9 Μαΐου 2023

9 Μαΐου 1945: Το κτήνος είναι νεκρό

9 Μαΐου 1945: Ο κόσμος πανηγυρίζει. Λυτρώθηκε από τα ναζιστικά κτήνη. Η Γερμανία, φόβος και τρόμος του πλανήτη, έχει συντριβεί. Ο Αδόλφος Χίτλερ αυτοκτόνησε. Το κτήνος είναι νεκρό.

«Οι μεγάλες θυσίες που κάναμε στο όνομα της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της Πατρίδας μας, οι αμέτρητες στερήσεις και βάσανα που δοκίμασε ο λαός μας στη διάρκεια του πολέμου, η εντατική δουλειά στα μετόπισθεν και στο μέτωπο, που προσφέρθηκαν στο βωμό της Πατρίδας, δεν πήγαν χαμένα και στέφθηκαν με πλήρη νίκη κατά του εχθρού», έλεγε ο ηγέτης της νίκης, ο Ιωσήφ Στάλιν.

Σήμερα, 78 χρόνια μετά, τα ναζιστικά ζόμπι βγήκαν από τους βρωμερούς τάφους τους. Στην Ευρώπη τα ακροδεξιά παλιοτόμαρα, η σπορά των προδοτών και των τεράτων, προκαλούν ξανά. Θα χρειαστεί να ζήσουμε ξανά τη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και μάλιστα όταν πια δεν υπάρχει η ΕΣΣΔ να σταματήσει τις ναζιστικές ορδές; Σήμερα ακόμα και στη Γερμανία πολλοί άνθρωποι τίμησαν τους Σοβιετικούς αγωνιστές. παρά την προπαγάνδα και τις απαγορεύσεις Δεν ξεχάστηκαν τα ναζιστικά εγκλήματα. Αυτό μας αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.  

«Σύντροφοι! Ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος τελείωσε με πλήρη νίκη μας. Η περίοδος του πολέμου στην Ευρώπη έληξε. Άρχισε η περίοδος της ειρηνικής ανάπτυξης» έλεγε ο σύντροφος Στάλιν.

Σωθήκαμε γιατί υπήρχαν οι κομμουνιστές ήρωες. Ο Κόκκινος Στρατός αντιμετώπισε πάνω από το 90% του στρατού του φασιστικού άξονα. Χωρίς την ΕΣΣΔ η Γερμανία θα είχε νικήσει, ή τουλάχιστο ο πόλεμος με τις ΗΠΑ θα διαρκούσε δεκαετίες. Κάποιοι θέλουν να ξεχάσουμε. Δεν πρόκειται.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...