Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

Το πραγματικό πρόσωπο της αστικής «δημοκρατίας».

Το site «Βαθύ Κόκκινο» έχει άρθρο για τη σταύρωση των εργαζομένων στη Γαλλία. 

«Όπως μας ενημερώνει η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά, στον λογαριασμό που διατηρεί στο twitter, το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας επικύρωσε το μεγαλύτερο μέρος της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, συμπεριλαμβανομένου και την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 έτη, ενώ απέρριψε τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Ο Μακρόν, με κυβέρνηση μειοψηφίας στην Εθνοσυνέλευση πέρασε τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού ενάντια στη θέληση του 80% των Γάλλων, μας ενημερώνει η ίδια προσθέτοντας ότι με την επικύρωση της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης και την απόρριψη δημοψηφίσματος, το Συνταγματικό Συμβούλιο δημιουργεί μια δυνητικά εκρηκτική κατάσταση στη Γαλλία.

Μπροστά σ’ αυτή την εξέλιξη υπήρξαν καλέσματα για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απόψε στο Παρίσι και σε πολλές γαλλικές πόλεις. Από την ίδια πηγή πληροφορούμαστε ότι υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση σ’ αυτά τα καλέσματα και παρά τον άσχημο καιρό οι Γάλλοι βρίσκονται έξω και διαδηλώνουν κατά χιλιάδες. Μια συλλογικότητα αγανακτισμένων πολιτών καλεί σε διαδήλωση στα Ηλύσια Πεδία απόψε στις 9 ώρα Ελλάδας και αφήνει να εννοηθεί ότι θα πάνε να «ψάξουν» τον Εμανουέλ Μακρόν στο προεδρικό Μέγαρο…»

Όταν ο καπιταλισμός στριμώχνεται, ξεχνά τη δημοκρατία και θυμάται το φασισμό. Αυτό είναι και το πραγματικό του πρόσωπο. Όχι σε δημοψήφισμα, όχι σε δημοκρατία. Γιατί στο δημοψήφισμα αποφασίζει η πλειοψηφία, κι όχι μαριονέτες των πλουσίων παρασίτων. 

Φυσικά ο κόσμος είναι αντίθετος. Ποιος τον λογαριάζει όμως; Για να υπολογίσουν το λαό πρέπει να αγωνιστεί ο ίδιος να αποτινάξει το ζυγό των πλουσίων βρικολάκων. 

Τα βλέπεις καλέ μου ψηφοφόρε; Άμα θέλεις να απέχεις από τις εκλογές, γιατί όντως υπάρχει απάτη κι όχι μόνο όσον αφορά την ενισχυμένη νοθεία, να έχεις έτοιμη την Επανάσταση.

Γιατί, όπως είχαμε πει όταν βγήκε ο φασίστας Μακρόν, βγήκε στο β’ γύρο με ποσοστό 42,11% επί του συνόλου, ενώ στον α’ γύρο είχε πάρει μόλις το 20,52% στο σύνολο των ψηφοφόρων. 

Τα ίδια έγινε με τη γαλάζια εγκληματική οργάνωση εδώ που πήρε μόλις το 23% επί του συνολικού αριθμού των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Κι αυτό έγινε σχεδόν 40% λόγω της αποχής, ενώ στη Βουλή έχει το 53% των εδρών! 

Είναι δημοκρατία να έχει την απόλυτη εξουσία το 20 και το 23%; Φυσικά δεν είναι. Ποιον λοιπόν βολεύει η παραίτηση από τα κοινά, γιατί την αποχή δεν τη λαμβάνουν ως απαξίωση, αλλά ως «λευκή επιταγή».  

Όσον αφορά το ασφαλιστικό βλέπουμε τρομερές ομοιότητες με την Μπανανία των Μνημονίων. Οι δικαστές πετάνε τις μάσκες των «ανεξάρτητων», έτσι φαίνεται πόσο εξαρτημένοι είναι από τους ολιγάρχες. 

Ο μόνος τρόπος να αλλάξει ριζικά η άθλια κατάσταση είναι η Επανάσταση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...