Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Καταλάβαμε τώρα γιατί η Γαλλία είναι μεγάλη δύναμη, κι εμείς μπανανία;

 

Το αγαπημένο μου site Βαθύ Κόκκινο γράφει για τη Γαλλία.

«Πολεμικές ανταποκρίσεις θυμίζουν οι αναρτήσεις που κάνει αυτές τις ώρες στον λογαριασμό της στο twitter η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά. Και ενώ απ’ ότι βλέπουμε ξένα τηλεοπτικά δίκτυα διακόπτουν τα προγράμματά τους για να μεταδώσουν τι συμβαίνει αυτές τις ώρες στην Γαλλία, οι ντόπιοι “λειτουργοί της ενημέρωσης” είναι στον Πέτσινο κόσμο τους.

Εκατομμύρια Γάλλοι πολίτες διαδήλωσαν σήμερα σε περισσότερες από 200 πόλεις και κωμοπόλεις, αυτή την στιγμή τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από τις συμπλοκές που υπάρχουν μεταξύ μπάτσων και διαδηλωτών μας δίνουν την εικόνα ενός εμφυλίου – ταξικού πολέμου που κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει την εξέλιξη του.

“Νομίζω πως απόψε παρακολουθούμε μια νέα εξέγερση των Γάλλων σε απευθείας μετάδοση!” μας γράφει η Μαρία Δεναξά, μια εκτίμηση που ανταποκρίνεται απόλυτα στην πραγματικότητα».

Περισσότερα στο http://vathikokkino.gr/archives/131266

«Μια λαϊκή εξέγερση που “σπάνε και τζάμια”» κατά του νέου Λουδοβίκου. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί. 

Να μην ξεχνάμε πως στη Γαλλία ο λαός δεν δέχτηκε κάποια πράγματα που έκαναν εδώ και δεν κουνήθηκαν καν! 

  • Πχ δεν δέχονται πραξικοπήματα τύπου «αποφασίζουμε και διατάζουμε» με προεδρικά διατάγματα
  • Δεν δέχονται επίσης να δουλεύουν ως τα 64. Εδώ πόσο πήγε το όριο με τα μνημόνια; Πόσο θα πάει; 72! Όπως το ακούτε! 
  • Δεν δέχονται επίσης πουθενά αλλού ηλίθιες δικαιολογίες, όπως αυτές που έλεγε η Καϊλή ή αυτές που λέει η Βούλτεψη για τους σιδηρόδρομους.   

Υπάρχει διαφορά. 

Φυσικά σπάνε τζάμια. Εδώ μιλάμε για τη ζωή των εργαζόμενων. Μιλάμε για εργασιακά δικαιώματα. Ο κόσμος στο εξωτερικό, μιλάμε πάντα για χώρες κι όχι για αποικίες ή προτεκτοράτα, γνωρίζει καλά πως οι ζωές των εργαζομένων έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία από τα τζάμια. 

Εδώ όμως βρίσκουν και τα λένε. Παρόλο που η πλειοψηφία είμαστε αντίθετοι. 

Ας βγάλουμε τα συμπεράσματα μας. Μήπως να αρχίσουμε να είμαστε πιο δυναμικοί;   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...