Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

13/3/2023: Η κατάσταση στην Ουκρανία.

Εκατοντάδες σκοτώνονται καθημερινά και από τις δυο πλευρές, ενώ σε όλο το μήκος του μετώπου στην Ουκρανία συνεχίζεται η σφοδρή ανταλλαγή βομβαρδισμών πυροβολικού.

Στον τομέα Kupyansky, γίνονται μάχες στην περιοχή του χωριού Yagodnoye. Υποστήριξη στα ρωσικά στρατεύματα παρέχεται από τακτικά αεροσκάφη Su-25, καθώς και 4 ελικόπτερα Mi-8. 

Τα πληρώματα όλμων του 40ου OSB των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πραγματοποιούν τακτικό βομβαρδισμό ρωσικών θέσεων στην Gryanikovka . Ο προσδιορισμός των στόχων παρέχεται από drones.

Στην Kislovka, τα πληρώματα UAV χρησιμοποιούν ελικόπτερα Mavik-3 για να παρακολουθούν τις δραστηριότητες των ρωσικών στρατευμάτων, ενώ ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επιχειρούν στη γραμμή Kislovka-Krakhmalnoye .

Στον τομέα Limansky, έξι ομάδες επίθεσης της 25ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας των Αερομεταφερόμενων Στρατευμάτων της Ουκρανίας, με την υποστήριξη πολλών τεθωρακισμένων οχημάτων, προσπάθησαν να αντεπιτεθούν τις θέσεις της 144ης Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας για να επανακτήσουν τα προηγούμενα χαμένα οχυρά στην περιοχή Zhuravka Balka. Τα ρωσικά στρατεύματα απέκρουσαν την επίθεση.

Για να επιβραδύνει την προέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η ουκρανική διοίκηση μετέφερε επιχειρησιακές εφεδρικές μονάδες στην πρώτη γραμμή, οι οποίες έκαναν άλλη μια ανεπιτυχή προσπάθεια αντεπίθεσης.

Χερσώνα:
Τους τελευταίους μήνες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποιούν φουσκωτά ή ταχύπλοα σχεδόν καθημερινά για να αναγνωρίσουν τις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Τουλάχιστον ένα UAV Bayraktar (Τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένο αεροσκάφος) λειτουργεί στον αέρα από το αεροδρόμιο Shkolny σχεδόν καθημερινά. Μια νέα παρτίδα σκαφών παραδόθηκε στο λιμάνι του Kherson.

Οι δυτικοί περιμένουν αποτελέσματα από τις ουκρανικές αρχές. Ειδικά τεθωρακισμένα οχήματα, συστήματα πυροβολικού και πυραυλικά όπλα δόθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με σκοπό να νικήσουν τη Ρωσία.

Σε αυτή την περίπτωση, η πιθανότερη επιλογή από πολιτική και στρατηγική άποψη είναι μια επίθεση στην κατεύθυνση της Zaporozhye προκειμένου να αποκοπεί η χερσαία διαδρομή προς την Κριμαία και η πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα. Και για να εφαρμόσουν ένα τέτοιο σενάριο στο Κίεβο , σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν επίθεση σε ένα ευρύ μέτωπο. Ταυτόχρονα, απαιτείται χτύπημα αντιπερισπασμού σε άλλες περιοχές προκειμένου να καθηλωθούν τα ρωσικά στρατεύματα και να αποτραπεί η μεταφορά ενισχύσεων στην περιοχή του Ζαπορόζιε. Μια επιλογή που εξετάζεται είναι μια αντεπίθεση ενάντια στον Μπαχμούτ .

Κοντά στον οικισμό Σλαβο-Κραματόρσκ , καθώς και κοντά στην Konstantinovka με το Chasov Yar , συσσωρεύονται νεοδημιουργημένοι ουρανικοί σχηματισμοί με τεθωρακισμένα οχήματα δυτικής κατασκευής. Ωστόσο, αυτό το σχέδιο θα απαιτήσει τεράστιους πόρους και οι συνέπειες, αν αποτύχει, θα είναι καταστροφικές.

Οι ουκρανοί αλεξιπτωτιστές της 95ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους στη Γερμανία και καθημερινά διεξάγονται ασκήσεις στις περιοχές Ντνεπροπετρόβσκ και Ζιτομίρ. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σχεδιάζουν μια μεγάλη αντεπίθεση την άνοιξη.

Οι μάχες μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων και της AFU συνεχίζονται στο χωριό Orikhovo-Vasylivka της περιοχής του Bakhmut.

Οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο ορισμένων περιοχών του δρόμου Bakhmut-Konstantinovka στα περίχωρα του Bakhmut.

Οι ρωσικές δυνάμεις επέκτειναν τη ζώνη του ελέγχου τους στην περιοχή Budenovka, πλησιάζοντας τον τελευταίο δρόμο στα νοτιοδυτικά του Bakhmut και ξεκίνησαν επιχειρήσεις στις υπόγειες εγκαταστάσεις του εργοστασίου επεξεργασίας μη σιδηρούχων μετάλλων Azom.

Στο μεταξύ η Ουκρανία φέρεται να συγκεντρώνει μια μεγάλη ομάδα κρούσης έως και 10 ταξιαρχιών (30.000 ανδρών) στην περιοχή του Chasov Yar και προετοιμάζεται για αντεπίθεση.

Το ουκρανικό πυροβολικό κατέστρεψε ρωσική αποθήκη πυρομαχικών νότια του Ivanivske.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...