Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Ο Άδωνης δεν έκοψε το λαιμό του, έκοψε μισθούς και συντάξεις.

Στην ανάρτησή μας «Ποιοι και γιατί σκότωσαν το «Βαθύ Κόκκινο», είχαμε γράψει ότι 

Οι λόγοι που λογόκριναν το site (και κάθε site) είναι δύο:

1) Έγραφε αλήθειες…

2) Το διάβαζαν πολλοί…

Παρακάτω γράψαμε 

«Το ίδιο βέβαια συμβαίνει με το Χριστόφορο Ζαραλίκο, όπου του δημιούργησαν πολλά προβλήματα μόνο και μόνο επειδή έκανε σάτιρα, αλλά κι επειδή τον παρακολουθούν πολλοί, κι όχι με την έννοια που παρακολουθεί ο πρωθυπουργός τους πάντες».

Ήταν σίγουρο πως οι επιθέσεις, που άρχισαν με μπράβους, θα είχαν συνέχεια. Τ’ αφεντικά έβαλαν άλλους μπράβους λιγότερο σωματώδεις αλλά πιο επικίνδυνους.  

Αν θέλαμε να διακωμωδήσουμε τη μήνυση του ναζιάρη υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη προς τον κωμικό ηθοποιό, προφήτη Ζαραλίκο, θα λέγαμε πως το έκανε για τα παιδιά του. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι τα παιδιά του προτιμούν τα αστεία του Χριστόφορου Ζαραλίκου, από τις σαχλαμάρες που λέει ο ίδιος! Τι να κάνουμε όμως «αρσενική Εύα Μπράουν»; Ο προφήτης έχει περισσότερο ταλέντο. Ίσως, αν γκάριζες λιγότερο, να σε άκουγαν περισσότερο.

Πολλά μπορούμε να πούμε για τις προκλητικές δηλώσεις και το χαρακτήρα του Μπουμπούκου. Δε τον κάνουμε, πρώτον, γιατί τα ρατσιστικά του σχόλια, τα γεμάτα ειρωνεία και ύβρεις για τα θύματα της πολιτικής της γαλάζιας εγκληματικής οργάνωσης είναι γνωστά, δεύτερο, γιατί άλλα είναι τα σημαντικά, κι όχι αυτά που λέει ο υπουργός υπανάπτυξης και μαύρης αγοράς.

Βεβαίως παίζει κι ο φασισμός ρόλο, τα ίδια ακριβώς κάνουν όλοι οι δικτάτορες, που τόσο θαυμάζουν στη ΝΔ, ξέρουμε όμως τι κατάληξη έχουν αυτοί: Όταν χάνεται η εξουσία τα θυμόμαστε για να δείξουμε τόσο την κακία, όσο και την ηλιθιότητά τους. 

Ο Άδωνης διάλεξε επίσης και το χρόνο, γιατί ξέρει πως ο κωμικός έχει πολλές υποχρεώσεις αυτόν τον καιρό. Θέλει να τον φθείρει οικονομικά και ψυχικά, ώστε να κάνει λιγότερα ενοχλητικά video την προεκλογική περίοδο και μάλιστα όταν αποδεικνύεται καθημερινά η βαθιά σήψη στο κυβερνών κόμμα. Σήμερα πχ είχαμε μια «άριστη» που την κατηγορεί ο ΣΔΟΕ, κι έναν ακόμα νεοδημοκρατικό κομματόσκυλο που βίαζε ανήλικα. Τι πιο σύνηθες για τη διεφθαρμένη δεξιά; 


Βεβαίως πέτυχε τα αντίθετα από αυτά που ήθελε. Ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης του κόσμου αγκάλιασε τον κωμικό, ενώ οι παλιότεροι θυμηθήκαμε τα του Παπαδόπουλου, στο δρόμο του οποίου βαδίζει ο Άδωνης. Βέβαια αυτός ο δρόμος δεν έχει καλή κατάληξη. 

Λίγα μόνο από τα σχόλια του κόσμου.

«Το να λες την αλήθεια ακόμη και με σατυρικό τρόπο, ποινικοποιείται σε αυτόν τον τόπο. 

Ή θα το βουλώσεις σου λένε ή θα σε τρέχουμε στα Δικαστήρια. @zaralikos ΜΑΖΙ ΣΟΥ. Συνέχισε να τα λες όπως τα λες... γελοιοποιώντας τους απίθανους αυτούς δυνάστες του λαού».

«Θίχτηκε ο μέσος δεξιός με τη σάτιρα του #ζαραλικος Ναι για τον ίδιο λέμε που όταν ο Παπανίκος παρομοίαζε τα παιδιά μας με πιθήκους έλεγε μπράβο. Ε λοιπόν Ζαραλίκο και λίγα είπες».

«Μέσα σε όλα έχουμε τον Κωλοχαρτο να απειλεί με μηνύσεις τον Ζαραλίκο επειδή "πρέπει να μπει ένα όριο". Γιατί τον φασίστα μπορεί να τον γλείφει όλο το μιντιακό σύστημα αλλά ζορίζεται απέναντι σε όποιον τον σατιρίζει στο Youtube».

«Μηνύει ο Άδωνις τον ζαραλικο, επειδή του είπε να κόψει τον λαιμό του. Ο Άδωνις με τον τρόπο του, ακριβώς την ίδια έκφραση, την έχει πει δεκάδες φορές. Σε όλους τους άφραγκους. Στους πλούσιους είναι γλύκας. Και στους γαλαζοαίματους, χαλί να τον πατήσουν…»

«Δύσκολο πράγμα να αντέξει τη σάτιρα ένας πολιτικός, πολύ δύσκολο. Ειδικά, όταν η σάτιρα γίνεται από έναν κωμικό που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία».

«Εισηγούμαι να θεσπιστεί ιδιώνυμο το αδίκημα κι  όποιος ξεστομίζει τη φράση "κόψτε το λαιμό σας" να επιλαμβάνεται ο κατά τόπον νωματάρχης. Αν είναι, δε, να γλιτώσουμε καμιά μήνυση, κ. υπουργέ - σε αντίθεση με τον Ζαραλίκο - σας δηλώνω και σας εκλιπαρώ: Μην κόψετε το λαιμό σας!»

Διαβάζω μηνύματα οργής δεξιών για τον #Ζαραλικο. Μάλλον δεν έχουν ακούσει για τον Αριστοφάνη, για τον John Oliver ή τον Jon Stewart, δεν ξέρουν τι έτσι Monty Python ή standup comedy. Τι ντροπή για την Ελλάδα αυτοί οι άνθρωποι.

Φτάσαμε στο σημείο πολιτικός (@AdonisGeorgiadi) να προσφεύγει στη δικαιοσύνη για έναν καλλιτέχνη (@zaralikos) και μία σατιρική εκπομπή. Αδιανόητα πράγματα, περνάμε σε ανώτατα πεδία αυταρχισμού!

Τέλος να θυμίσω κάτι. Πως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, γιατί χαριστήκαμε στους ναζί. Μεγάλο λάθος. Γιατί ανεχτήκαμε συκοφάντες, ψεύτες, φασίστες που σκορπούσαν το μίσος. 

Είχε γραφεί παλιά σ’  ένα άρθρο. 

https://tsak-giorgis.blogspot.com/2015/02/blog-post_909.html?m=1

 «Τι μας είπαν, κατάλαβες; Το γνωστό παραμυθάκι: Ότι ο κάθε βουλευτής εφόσον κάναμε τη βλακεία και τον ψηφίσαμε, μπορεί να κάνει ότι του καπνίσει. Άλλωστε αυτό δε σημαίνει αντιπροσώπευση; Εκτός από νομοθέτες εισαγγελείς, ένορκοι, δικαστές σαν τον Judge Joe Dredd. "Ο νόμος είμαι εγώ" κι εσείς να πάτε να κουρευτείτε. Μη λες τη λέξη "κούρεμα" απαγορεύεται από τους δανειστές.

Ούτε μια ευκαιρία να ακουστούν τα στοιχεία των άλλων, έστω στο αστικό δικαστήριο, ακόμα και μ' αυτούς τους νόμους που υπάρχουν. Ποιά διάκριση εξουσιών και σαχλαμάρες. Ο μπουμπούκος είναι αθώος. Ο Άδωνης τώρα δικαιώνεται επί ΣΥΡΙΖΑ. Να βγάλετε και τους υπόλοιπους λάδι. Όλους! Άλλωστε τα ίδια κάνετε ή θα κάνετε στο μέλλον κι εσείς. Γιατί να δώσεις συγχωροχάρτι για άλλο λόγο;»

Αν παραπέμπονταν τότε ο Άδωνης, σήμερα ίσως να μην είχε ξεσαλώσει τόσο. Μπορεί να τον αθώωναν οι δικαστές, αλλά η Βουλή τουλάχιστον θα διατηρούσε ένα ίχνος αξιοπρέπειας… 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...