Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Ο ήρωας

«Αυτοί που όπλισαν το χέρι του φονιά μπάτσου Κορκονέα -ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα του indymedia, κατάγεται από «οικογένεια Ταγματασφαλιτών συνεργατών των Γερμανών, ενταγμένων κατόπιν στις εγκληματικές συμμορίες των Μαγγανά και Κατσαρέα που αιματοκύλισαν την περιοχή την περίοδο μετά τη Βάρκιζα και κατά τον εμφύλιο. Ο φονιάς ήταν μέλος του Πυρήνα Καλαμάτας της Χρυσής Αυγής στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές της δεκαετίας του ’90»- όπως και αυτοί που ήταν ηθικοί αυτουργοί στις δολοφονίες του Πέτρουλα, του Διομήδη Κομνηνού, της Κανελλοπούλου και του Κουμή, του Τεμπονέρα αλλά και του φτωχού τσιγγάνου που δεν έχει όνομα, και του απόκληρου μετανάστη, δεν κλήθηκαν ποτέ να απολογηθούν…»

Η δολοφονία ενός παιδιού είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Αποτρόπαιο είναι επίσης το ξέπλυμα του φονιά. Αποτρόπαιο και εγκληματικό όπως κάθε πόλεμος. Γιατί ο Αλέξανδρος είναι θύμα πολέμου που μας έχει κηρύξει το παρακράτος χρόνια τώρα. Είναι θύμα άνανδρης, ύπουλης, τρομοκρατικής επίθεσης, όπως άλλωστε όλες οι δολοφονίες αόπλων και εντελώς αθώων ανθρώπων. Σαν αυτές που γίνονται στη Γάζα από τους Ισραηλινούς ναζί. 

Το ότι ο κόσμος για λίγες μέρες αντεπιτέθηκε, ήταν κάτι που δεν το περίμεναν οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας, που δεν είναι άλλοι από τους πραγματικούς κυβερνήτες της Μπανανίας μας. Εκείνος ο Δεκέμβρης της Αντίστασης ήταν μια κερδισμένη μάχη αφού ο ταξικός εχθρός υποχώρησε. Πράγματι μετά από εκείνες τις λαμπρές μέρες των διαδηλώσεων, των αγώνων, οι ένστολοι φονιάδες μαζεύτηκαν κάπως. Ναι υπήρξε καταστολή, αλλά τα αφεντικά τους φοβήθηκαν. Οι φόνοι παιδιών έπαψαν μέχρι που οι μπάτσοι ένιωσαν πάλι δυνατοί. Ξεσάλωσαν πάλι επί δολοφονικής ΝΔ, έχοντας εξασφαλίσει τις πολιτικές πλάτες.  

Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι πως έχουμε πόλεμο. Πόλεμο ταξικό, διαρκή και αδυσώπητο. Μας σκοτώνουν καθημερινά. Οπότε ή πολεμάμε ή πεθαίνουμε. Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος είναι ένας ακόμα ήρωας σε αυτό τον πόλεμο. Οι φονιάδες του τον φοβούνται κι έχουν δίκιο. Γιατί δε θα ξεχαστεί.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...