Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Αν εγκληματούσαν άλλοι;

«O Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι “βαθύτατα σοκαρισμένος” από το γεγονός ότι δύο σχολεία του ΟΗΕ δέχθηκαν πλήγματα μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 24 ωρών στη Λωρίδα της Γάζας, με συνέπεια τον θάνατο ή τον τραυματισμό δεκάδων αμάχων, κυρίως γυναικών και παιδιών -καθώς αναζητούσαν καταφύγιο σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ”.

“Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι άμαχοι αναζητούν καταφύγιο σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ σε όλη τη Γάζα, εξαιτίας της κλιμάκωσης των συγκρούσεων. Διαβεβαιώνω ότι οι εγκαταστάσεις μας είναι απαραβίαστες”, ανέφερε σήμερα σε μία ανακοίνωσή του ο Γκουτέρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και στους μαχητές της Χαμάς, που διοικούν τη Γάζα, προκαλεί “έναν συγκλονιστικό και απαράδεκτο αριθμό θυμάτων μεταξύ των αμάχων”, καλώντας για την ανάγκη άμεσης ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός».

Στη Γάζα γίνεται γενοκτονία, ολοκαύτωμα από τους ναζί Ισραηλινούς. Σκοπός το ξεκλήρισμα των Παλαιστινίων από την περιοχή, όχι μόνο της Γάζας, άλλα ολόκληρης της Παλαιστίνης. Είναι κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκαναν όταν πρωτοπήγαν οι Εβραίοι εκεί (από την Αίγυπτο), από αυτό που έκαναν οι Ρωμαίοι όταν τους έδιωξαν από την περιοχή και βέβαια αντίστοιχο των ναζιστικών καθαρμάτων του Άξονα.

Δεν αρκεί το να είναι κάποιος βαθύτατα σοκαρισμένος σε μια γενοκτονία που διεξάγεται μπροστά στα μάτια του. Πρέπει να αντιδράσει στη σφαγή. Ο Γ.Γ. μπορεί να το κάνει, ο ΟΗΕ μπορεί να καταδικάσει και να επιβάλλει τον τερματισμό του Ολοκαυτώματος. Αλλά δεν το κάνει. 

Μπορούν επίσης τα Αραβικά κράτη να το κάνουν. Χωρίς καν να χρειαστεί πόλεμος, αν πίεζαν τους Ισραηλινούς εγκληματίες και όσους τους υποστηρίζουν, με το πετρέλαιο. Θα το έκαναν ίσως, αν δεν ήταν μαριονέτες των ΗΠΑ. 

Τουλάχιστον τώρα δε θα τα φορτώσουν στον ανύπαρκτο Θεό της Παλαιάς Διαθήκης. Τώρα ξέρουμε, οπότε φανταζόμαστε τι έγινε στο παρελθόν. Οι πολεμοκάπηλοι τους Ισραήλ εξοντώνουν ένα λαό για να πάρουν το έδαφος που κατοικεί. Σκοπός τους ο αφανισμός. 

Κάνουν όμως λάθος, αν νομίζουν πως τελειώνουν οι εχθροί τους. Αντίθετα στο μέλλον θα βρεθεί κάποιος που θα τους πληρώσει με το ίδιο νόμισμα και μάλιστα θα έχει άλλοθι τα δικά τους εγκλήματα, που δε θα ξεχαστούν. 

Ο χρόνος είναι πολύ παράξενος. Την εποχή του Χριστού πχ κανείς δεν φαντάζονταν πως η παντοδύναμη Ρώμη θα έπεφτε. Τώρα αισθάνονται δυνατοί, γιατί τους υποστηρίζουν οι φονιάδες των ΗΠΑ. Σε μερικά χρόνια όμως κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει.   

Αν δολοφονούσε έτσι κάποιος άλλος, που δεν άρεσε στις ΗΠΑ, προφανώς θα είχαμε καταδίκες, επεμβάσεις, κυρώσεις… Ακόμα και ταινίες για το πόσο τέρας είναι. Αλλά σφαγιάζει το Ισραήλ, όποτε όλοι κάνουν τα στραβά μάτια. Θα έρθει μέρα που θα το μετανιώσουν, αυτό είναι σίγουρο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...