Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Ενάντια σε όλες τις πιθανότητες.

Μόνο ελπίδα δίνει η επίθεση των Παλαιστίνιων. Ελπίδα πως, όσο δύσκολη κι αν είναι μια κατάσταση, όσο δυνατός κι αν είναι ο εχθρός, η απόφαση να ζήσεις ελεύθερος ή να πεθάνεις, είναι δυνατότερη. Δεν υπάρχει αήττητος στρατός, δεν υπάρχει απόλυτο όπλο.

Αν χθες μου λέγανε πως οι σχεδόν άοπλοι Παλαιστίνιοι, χωρίς άρματα, αεροπλάνα, με απαρχαιωμένα όπλα θα έφταναν δεκάδες χιλιόμετρα μέσα στο πανίσχυρο Ισραήλ και θα ταπείνωναν τους Σιωνιστές, δε θα το πίστευα. Κι όμως!

Οι Παλαιστίνιοι κατέλαβαν άρματα, περιοχές, πήραν αιχμαλώτους κι έπιασαν στον ύπνο τον Ισραηλινό στρατό κατοχής. Πρόκειται για ένα πρόσκαιρο θαύμα. Θαύμα, αποτέλεσμα λεπτομερούς οργάνωσης και εμπειρίας, πρόσκαιρο γιατί η υλική υπεροχή των Ισραηλινών είναι ασύγκριτη. 646.000 πάνοπλοι στρατιώτες με 2.200 άρματα, 601 υπερσύγχρονα αεροσκάφη, 1.250 πυροβόλα, με πυρηνικά, κορυφή στην τεχνολογία, έναντι μερικών χιλιάδων γενναίων Παλαιστινίων με μερικές ρουκέτες.  

Όσο και να θέλουμε το αντίθετο, ξέρουμε τι θα γίνει. Κι οι Παλαιστίνιοι το ξέρουν. Όμως οι άνθρωποι αυτοί αποφάσισαν να έχουν έναν ένδοξο θάνατο από το να πεθάνουν χωρίς αντίσταση από τα καθημερινά εγκλήματα του στρατού κατοχής. Έκαναν κάτι το σχεδόν ακατόρθωτο. Για ώρες τσάκιζαν την πιο σύγχρονη και ισχυρή πολεμική μηχανή της περιοχής! Ό,τι και να γίνει, το μάθημα δόθηκε, η ζημιά έγινε. 

Μόνο σεβασμός αρμόζει στους μαχητές και οργανωτές της επιχείρησης της Χαμάς. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι με τη Χαμάς. Αλλά δεν είμαι ούτε τους Ισραηλινούς που σήμερα πήραν μια γεύση από αυτά που κάνουν καθημερινά εδώ και χρόνια. Έγιναν αγριότητες; Έγιναν και θα γίνουν ακόμα περισσότερες, από την πλευρά των ισχυρών. 

Σήμερα δόθηκε απάντηση και σε ένα ερώτημα για μια παλιότερη επανάσταση, μια μάχη, την άλωση της Τριπολιτσάς. Αν και εκεί έγινε πολύ μεγαλύτερη σφαγή αμάχων από τους Έλληνες επαναστάτες, το μίσος προς τους κατακτητές είναι ανάλογο. Ποιος, εκτός από τους υποκριτές και τους δουλοπρεπείς, μπορεί να κατηγορήσει ένα λαό που καθημερινά πεθαίνει, βασανίζεται για τη συμπεριφορά του σε όσους στηρίζουν την εθνοκάθαρση; 

Τι να πούμε για την υποκρισία των υποτακτικών στις ΗΠΑ, όπου το Εβραϊκό λόμπι ανεβοκατεβάζει Προέδρους; Τι να πούμε για τα δουλάκια των Αμερικανών, που καταδικάζουν μόνο τη βία των καταπιεσμένων και όχι αυτή των καταπιεστών η οποία είναι πολύ χειρότερη; 

Σήμερα οι εκμεταλλευτές έχασαν τον ύπνο τους. Ο αγώνας των Παλαιστινίων για Ελευθερία ή Θάνατο έδωσε σε όλους μαθήματα. Η δύναμη της Χαμάς ήταν αποτέλεσμα των αγριοτήτων των Ισραηλινών που για χρόνια εξοντώνουν συστηματικά ένα λαό. Προσωπικά δεν θέλω κανένα πόλεμο, κανένα νεκρό, ούτε Εβραίο, ούτε Παλαιστίνιο. Κάθε ζωή αξίζει, μετράει. Αυτό όμως πρέπει να το καταλάβουν όλοι.       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...