Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Επίθεση στο Αρτσάχ. Ρωσική άποψη.

Η Ρωσία τήρησε ουδέτερη στάση όσον αφορά τη νέα επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Άλλωστε ήταν από την αρχή όλα συμφωνημένα με την προδοτική κυβέρνηση της Αρμενίας η οποία παρέδωσε τους ομοεθνείς της κατόπιν εντολής των ΗΠΑ. 

Οι Ρώσοι όπως έχουμε πει δεν είχαν κανένα όφελος να βοηθήσουν την πρώην σύμμαχό τους.

 «Ακριβώς μία ημέρα μετά την έναρξη της «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν στο Αρτσάχ , οι μάχες έληξαν: Οι αρχές των μη αναγνωρισμένων της δημοκρατίας αποδέχθηκαν το τελεσίγραφο του Αζερμπαϊτζάν και συνθηκολόγησαν. 

Σύμφωνα με τους όρους των συμφωνιών, οι αρμενικές ένοπλες μονάδες πρέπει να αποσυρθούν από την περιοχή και οι τοπικές πολιτοφυλακές πρέπει να παραδώσουν τα όπλα τους. Ο εξοπλισμός θα πρέπει επίσης να μεταφερθεί στους Αζερμπαϊτζάνους. Εν τω μεταξύ, στους ντόπιους Αρμένιους, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, υπόσχονται τη λεγόμενη «ενσωμάτωση» στο Αζερμπαϊτζάν. 

Το Αρτσάχ παραδόθηκε στην πραγματικότητα από τους κυρίαρχους κύκλους της Αρμενίας, οι οποίοι αναγνώρισαν την κυριαρχία του Μπακού στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ … Οι ίδιες αρχές της Αρμενίας αρνήθηκαν να υπερασπιστούν τη δημοκρατία και δεν έκαναν τίποτα για να αυξήσουν την αμυντική της ικανότητα. 

Εν τω μεταξύ, αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις και συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας ξέσπασαν ξανά στο Ερεβάν . Οι πολίτες ζητούν την παραίτηση των αρχών που επέτρεψαν ανοιχτά την παράδοση του Αρτσάχ».

Οι Ρώσοι επίσης αναφέρονται στη φονική επίθεση που δέχτηκε όχημα της ειρηνευτικής δύναμης στην περιοχή. 

"Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν άφησε να εννοηθεί ότι ο βομβαρδισμός ενός οχήματος ειρηνευτικών δυνάμεων βόρεια του Στεπανακέρτ και ο θάνατος του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού ήταν δικό του λάθος. Οι άνθρωποι στο Μπακού έσπευσαν να εκφράσουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στη Ρωσική διοίκηση, καθώς και στις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων. 
Ίσως τέτοια περιστατικά συμβαίνουν σε οποιονδήποτε πόλεμο, αλλά αξίζει να θυμηθούμε τα γεγονότα πριν από τρία χρόνια: τότε οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν κατέρριψαν επίσης ένα ρωσικό ελικόπτερο Mi-24, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο στρατιωτικών. Εκείνη την εποχή, το Μπακού ανακοίνωσε ακόμη και μια ποινική δίωξη εναντίον των χειριστών MANPADS. Το πώς τελείωσε είναι άγνωστο: δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τις ρωσικές κυβερνητικές υπηρεσίες, όμως το κοινό ζητά από το Αζερμπαϊτζάν να διευκρινίσει αυτό το θέμα. Στην πραγματικότητα όλα τέθηκαν σε αναμονή.

Μετά από όλα αυτά, είναι να απορεί κανείς που μια τέτοια τραγωδία συνέβη ξανά σχεδόν στην ίδια τοποθεσία και με σχεδόν τους ίδιους χαρακτήρες"; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...