Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Μια του Φλώρου, δυο του Φλώρου, τρεις και συνηθίσαμε

Δεν είναι ένα και δυο. Από τότε που ο Φλώρος τοποθετήθηκε Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο στρατός πάει από το κακό στο χειρότερο. Τόσο που κάποιοι σε γειτονική χώρα λένε πως πρέπει κάποιος Σουλτάνος να τον παρασημοφορήσει, για το κατάντημα των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων! 

Ο Φλώρος (και κάθε φλώρος) είναι απόδειξη πως ο εθνικιστής στα λόγια είναι ο χειρότερος εχθρός της πατρίδας. Στο στρατό τα καψόνια, τα ρουσφέτια και κάθε λογής ξεσάλωμα των στρατόκαυλων καραβανάδων - με τις πλάτες της ηγεσίας, έχουν ολέθρια αποτελέσματα.

Λίγες μόνο βδομάδες πριν είδαμε σε απευθείας μετάδοση να ανατινάζονται αποθήκες πυρομαχικών και ταυτόχρονα αεροσκάφη να εγκαταλείπουν άρον - άρον μια από τις μεγαλύτερες βάσεις της χώρας! Κι ενώ σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο στρατηγός όχι μόνο θα πήγαινε σπίτι του, αλλά πιθανότατα στρατοδικείο, στη Μπανανία μας την πλήρωσαν οι κατώτεροι.     

Μια και κάηκαν είπαν μετά να βραχούν. Έτσι πριν λίγες μέρες είδαμε τα ελικόπτερα να γίνονται υποβρύχια! Παγκόσμια «επιτυχία» γέλασε μαζί μας όλος ο πλανήτης. Ταυτόχρονα τα τρολλ που περίμεναν να πάρουμε την Πόλη, αν δεν κολλούσαμε στις λάσπες, δικαιολογούσαν τ’ αδικαιολόγητα. Ο αρχηγός έκανε την πατάτα, τα πιόνια την πλήρωσαν και πάλι.

Ήταν επόμενο μετά από τόση ανικανότητα να θρηνήσουμε νεκρούς. Αρχικά οι 5 νεκροί και 7 σοβαρά τραυματίες έγιναν 4 ελαφρά τραυματισμένοι, κι αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε, αν δεν ήταν τα ξένα ΜΜΕ αν μαθαίναμε ποτέ τι έγινε. Αναρωτιόμαστε επίσης, αν μας είπαν τον πραγματικό αριθμό των πνιγμένων, των καμένων, αφού προσπάθησαν να κουκουλώσουν τους θανάτους στη Λιβύη.

Εδώ θα σταθούμε λίγο. Βεβαίως είμαστε υπέρ της αποστολής βοήθειας σε χώρες που έχουν πληγεί από την έλλειψη υποδομών ώστε με να πλημμυρίζουν να καίγονται κλπ όπως ακριβώς η Ελλάδα. Όμως εδώ έχουμε πολλά ερωτηματικά που δείχνει γιατί προσπάθησαν να κουκουλώσουν ένα δυστύχημα, αν και το πραγματικό δυστύχημα είναι ο Φλώρος και κάθε Φλώρος.

Πρώτα από όλα στη Λιβύη έχουν πόλεμο. Έγινε συνεννόηση με τις αντιμαχόμενες πλευρές; «Θα στείλουμε βοήθεια, δεν έχουμε καμία σχέση με τη διαμάχη σας, είμαστε ουδέτεροι και σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε». Όχι! στείλαμε μια ομάδα στο Χαφτάρ. Κάποιοι λοιπόν από την από την αντίπαλη πλευρά μπορεί να το παρεξηγούσαν.

Έπειτα η έλλειψη επικοινωνιών. Στείλαμε ανθρώπους χωρίς να μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους! Τον 21ο αιώνα έτσι; Όχι το Μεσαίωνα. Ποιος το λέει; Το ΓΕΕΘΑ για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα! 

«Είναι ευνόητο ότι στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούσαν επί του πεδίου δεν υπήρχε άλλος τρόπος διασταύρωσης της σχετικής πληροφόρησης, πλην της ενημέρωσης από τις αρχές της Λιβύης διά της διπλωματικής οδού, δεδομένου ότι δεν λειτουργούσε στην περιοχή δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και τα δορυφορικά τηλέφωνα που είχε μαζί της η ελληνική αποστολή καταστράφηκαν, κατά την πυρκαγιά που ακολούθησε τη σύγκρουση των οχημάτων»! 

Τι μου λέτε; Δεν έπιαναν τα κινητά! Δηλαδή δεν είχαν επικοινωνία οι δικοί μας όταν ο τελευταίος στρατιώτης σήμερα ακόμα και σε περιβάλλον έντονου ηλεκτρονικού πολέμου έχει επικοινωνία με τη μονάδα του κι αυτή με το στρατηγείο; Φυσικά απαγορεύεται να χρησιμοποιεί το κινητό του. Γιατί άραγε; Να πάρετε ταχυδρομικά περιστέρια! Δεν έχουν μίζα; Δεν έχουν. 

Είναι πολλά τα ερωτηματικά που οδήγησαν στην τραγωδία. Δεν αποκλείουμε να πρόκειται για επίθεση, αφού σίγουρα υπήρξε έκρηξη. Επίθεση όμως γιατί; Μήπως έχει σχέση με την πολιτική που ακολουθείται στη Λιβύη και την κόντρα δυο συμμαχικών χωρών του ΝΑΤΟ; 

Για πες Φλώρε. Τολμά να πει τίποτα; Εδώ δε μίλησε όταν τον παρακολουθούσαν, το «κομάντο». Γι αυτό τον κρατάνε.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...