Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Ο κανίβαλος της διπλανής πόρτας.

Κακώς αποκαλούμε «κοράκια» τα καθάρματα που κερδίζουν από τη δυστυχία των άλλων. «Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει» λέει η παροιμία και καλά κάνει. Καρχαρίες θα ταίριαζε περισσότερο, αν και οι καρχαρίες είναι χρήσιμοι, αφού ζουν αρμονικά με το Περιβάλλον.

Το Βαθύ Κόκκινο έχει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο με τον τίτλο «Κοινωνική σαπίλα – Το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ δεν χαμπαριάζει στο “Στο όνομα του Νόμου” τους». Εκεί μαθαίνουμε πως ο Ορέστης Χριστοφής, εργάτης, κάνει αγώνα για να μην καταλήξει η μοναδική του κατοικία «στα νύχια των κορακιών των funds και μείνει άστεγος μαζί με την γυναίκα του Όλγα και τα δυο μικρά τους παιδάκια ηλικίας 11 και 13 χρονών».

Γράφει επίσης «Αυτό που δεν γνωρίζαμε και το μάθαμε σήμερα από ένα ρεπορτάζ που υπογράφει ο Κώστας Παπαϊωάννου στην “Αυγή” είναι ότι ο μοναδικός πλειοδότης που “χτύπησε” στο σπίτι στον πλειστηριασμό με μόλις για ένα ευρώ πάνω από την τιμή και το πήρε, είναι γείτονας του ανθρώπου που θέλει να αφήσει άστεγο.

“Ο άνθρωπος που θέλει να τους πάρει το σπίτι μένει στον ίδιο δρόμο. Πιθανότατα, όταν περνούσε απ’ έξω, θα μπορούσε να ακούσει τις φωνές από τα κλάματα των μωρών τους. Τις παρατηρήσεις τους πάνω στην ζωή και στα πράγματα που γνώριζαν όσο μεγάλωναν. Ίσως τον ήχο από τα μαχαιροπίρουνα από τα οικογενειακά τους τραπέζια και τα μαζέματα με τους γείτονες”, είναι η εισαγωγή από ένα συγκλονιστικό ανθρώπινο ρεπορτάζ που κάνει ο δημοσιογράφος της “Αυγής”».

Μάθαμε επίσης πως η δικαστική εξουσία κυνηγά συνεχώς το Βαθύ Κόκκινο γιατί κάνει αποκαλύψεις που ενοχλούν τους μεγαλοαστούς δικτατορίσκους. Για την πολιτική δίωξη θα αναφερθούμε σε άλλο άρθρο. Το site μας έγινε ακριβώς ως διαμαρτυρία για τη χούντα και θα συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια χωρίς φόβο και πάθος.  

Σήμερα θα πούμε για τον κανίβαλο της διπλανής πόρτας. Είναι το λούμπεν κάθαρμα, είναι ο κομπλεξικός μικροαστός, αυτός που νομίζει πως κοιτάει τον εαυτούλη του. Θα βρει ευκαιρία στην αναμπουμπούλα να εκμεταλλευτεί την κακή κατάσταση του γείτονα. Γιατί το πρόβλημα του κοντόφθαλμου είναι πάντα ο διπλανός! Είναι ο βλάκας που νομίζει πως θα τη γλυτώσει, όταν όλοι οι άλλοι σαν αυτόν υποφέρουν.

«Αν δεν έπαιρνα εγώ το σπίτι του φτωχού, θα το έπαιρνε κάποιος άλλος» σκέφτεται για να δικαιολογήσει το νόμιμο αλλά ανήθικο έγκλημα. Βεβαίως! Κι αν δεν φάει αυτός το πτώμα, κάποιο άλλο σκουλήκι θα προλάβει. Στο μεταξύ μην ξεχάσει να πάει στην Εκκλησία, να προσευχηθεί στο Θεό να τον πάρει στον Παράδεισο, εφόσον συμπεριφέρεται τόσο «καλά» στον πλησίον! 

Αυτή η αποτρόπαια πράξη εξηγεί πλήρως το αποτέλεσμα των εκλογών λόγω του εκφασισμού της κοινωνίας. Όταν υπάρχει πολύ σαπίλα, αναδύεται η μπόχα του φασισμού. Η μεγάλη ήττα της ανθρωπότητας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής. Αυτό που κατάφεραν οι ναζί τοκογλύφοι ήταν να κάνουν πολλούς σαν τα μούτρα τους. Μικρές σκατούλες που ονειρεύονται να γίνουν μεγάλες κουράδες.

Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης τα SS έβαζαν τους Εβραίους να τσακώνονται μεταξύ τους για ένα κομμάτι ξερό ψωμί! «Έτσι, να μαθαίνουν» έλεγαν γελώντας. Έτσι μάθαμε κι εμείς να συμβιβαζόμαστε με ολοένα και λιγότερα, κι αφού αυτά δε φτάνουν και δεν τολμάμε να τσακίσουμε τους βασανιστές μας, τρωγόμαστε μεταξύ μας. Φτάσαμε στον πάτο του βόθρου, οπότε ή θα πνιγούμε από τα σκατά ή θα προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...