Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε, κι ό,τι αρπάξει ο Μητσοτάκης μας.

Κάθε καλοκαίρι καίγονται τα δάση. Αιώνες τώρα, οι κερδοσκόποι κόβουν ή καίνε τα δέντρα. Κάποιοι άνθρωποι βλέπουν το Περιβάλλον ως ευκαιρία για να βγάλουν χρήματα. Όχι μόνο τα δάση, καταστρέφουν τα πάντα. Αν δουν πχ μια ωραία παραλία με δέντρα θα τα κόψουν για να βάλουν ομπρέλες και μετά να την περιφράξουν, για να πληρώνουν οι έχοντες. Φυσικά οι ανευθυνουπεύθυνοι κάνουν τα στραβά μάτια, κι υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’ αυτό.

Πρόκειται περί συνεχόμενου ειδεχθούς εγκλήματος κατά της Φύσης. Δυστυχώς το συνηθίσαμε.  Βεβαίως υπάρχουν εποχές που το έγκλημα μειώνεται κι εποχές που οι εμπρηστές ξεσαλώνουν. Αυτή είναι μια τέτοια εποχή. Εποχή άγριου ξεσαλώματος. Γιατί; Γιατί κυβερνά μια συμμορία, κι όταν κυβερνάνε μαφιόζοι, ο κόσμος ξέρει πως επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας. Της καμένης ζούγκλας. «Κάψτε όλα κι ό,τι προλάβει να καταπατήσει ο καθένας».

Τι κάνουν πάντα οι ένοχοι; Παραδέχονται την ενοχή τους; Όχι φυσικά, το πιο συνηθισμένο που κάνουν, είναι να φορτώνουν την ευθύνη αλλού. Και ποιος είναι το πιο βολικό θύμα για να του καταλογίσουν ευθύνες από το μετανάστη που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, που ήδη είναι φυλακισμένος;

Του κάκου ο προφήτης αναρωτιέται πως είναι δυνατόν να βάζουν φωτιές οι πρόσφυγες βάζοντας σε θανάσιμο κίνδυνο τη ζωή τους; Μα οι πρόσφυγες θέλουν το δάσος. Μπορούν να κρυφτούν, ακόμα και να επιβιώσουν σ’ αυτό. Πιο ύποπτοι είναι οι φασίστες καταπατητές σαν αυτούς που αποκάλυψε το Βαθύ Κόκκινο στον Έβρο. Έχουν ήδη καταπατήσει και μπορεί να θέλουν περισσότερα.

Από μικρός βλέπω τις φωτιές κι ακούω θεωρίες συνομωσίας. Τάχα πράκτορες βάζουν φωτιές κι άλλες τέτοιες ανοησίες. Πριν πολλά χρόνια είχα γράψει για ένα ντόπιο κάθαρμα που τσίμπησαν οι αρχές επ’ αυτοφώρω και παραδέχτηκε πως έβαλε, όχι μια, αλλά πολλές πυρκαγιές. Κορόιδευα τις θεωρίες των φασιστών, αλλά τελικά με το πες - πες οι φασίστες κατάφεραν να περάσουν την προπαγάνδα και τα απίστευτα ψέματά τους. Είναι ένα δείγμα πόσο προχώρησε ο εκφασισμός.

Οι πραγματικοί εμπρηστές είναι αυτοί που θα βάλουν άλλους, λούμπεν ή ανισόρροπους, να κάνουν τη βρομοδουλειά τους. Είναι όσοι κερδίζουν και δεν φαίνονται παρά μόνο μετά, όταν έρχονται να φάνε από τα καμένα. Γι αυτά τα καθάρματα δουλεύουν κι οι ακροδεξιές συμμορίες. Αν καούν άνθρωποι ή το παρακάνουν, βρίσουν εξιλαστήρια θύματα.

Η αλήθεια είναι πικρή. Την Ελλάδα την καταστρέφουν οι Έλληνες. Αιώνες τώρα, συστηματικά και με ζήλο. Κι αν δεν σταματήσουμε τις πολιτικές αυτές, οι απόγονοι μας θα βρουν μόνο αποκαΐδια. Αλλά ποιος νοιάζεται για τις μελλοντικές γενιές; Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε, κι ό,τι αρπάξει ο Μητσοτάκης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...