Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Τι κρύβει ο καπνός.

Δεν περιμένω να καούν σε εποχή ειρήνης τα διυλιστήρια και οι αποθήκες πυρομαχικών. Είναι τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία και βέβαια έχουν παρθεί πάρα πολλά μέτρα κατά των πυρκαγιών. 

Οπότε πραγματικά εξεπλάγην όταν άκουσα για φωτιά στις αποθήκες πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο!  Πρόκειται για αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ κοντά βρίσκονται και αποθήκες καυσίμων!

Από την εμπειρία που έχω, ξέρω πως οι αποθήκες φυλάσσονται πραγματικά. Όχι μόνο από στρατιώτες που κάνουν τη θητεία τους, αλλά και από εκπαιδευμένους επαγγελματίες στρατιωτικούς που περιπολούν με σκύλους κλπ - κλπ. Φυσικά υπάρχουν μέσα πυρόσβεσης, ενώ οι χώροι γύρω αποψιλώνονται συστηματικά. Και βέβαια υπάρχουν σχέδια σε περίπτωση φωτιάς σε κάποια κοντινή περιοχή.

Πράγματι η ΝΔ διέλυσε την πυροσβεστική αφήνοντας να σαπίσουν τα παμπάλαια αεροσκάφη και οχήματα, δεν πήρε πυροσβέστες, αλλά μπάτσους - βαφτιστήρια, αφήνει να καούν τα δάση ενώ στέλνει πυροσβεστικά οχήματα να πετάξουν στο δρόμο ανθρώπους που χρωστάνε 800 ευρώ κα. 

Όμως οι αποθήκες πυρομαχικών φυλάσσονται από τις ένοπλες δυνάμεις, όχι μόνο από την πυροσβεστική. Θα περίμενα λοιπόν, όπως ακριβώς έγινε με τα διυλιστήρια, να σταματήσουν τη φωτιά. 

Για να μη γίνει κάτι τέτοιο σημαίνει μόνο ένα πράγμα: Ήθελαν να ανατιναχτούν οι αποθήκες! Πριν πω τις υποψίες μου, να θυμίσω πως ανατίναξη τέτοιων κτηρίων θεωρείται στρατηγικής σημασίας χτύπημα. Ρώσοι και Ουκρανοί πχ πανηγυρίζουν, όταν ανατινάζονται τόσο σημαντικές αποθήκες του εχθρού. Εμείς τις ανατινάξαμε μόνοι μας!


Το συνδυάζω με τα όπλα που στάλθηκαν στην Ουκρανία. Κανείς δεν ξέρει τι έχει αφαιρεθεί πραγματικά και τι έχει σταλεί. Τα πυρομαχικά, ιδιαίτερα κάποιοι πύραυλοι των αεροσκαφών είναι πανάκριβοι, ενώ σίγουρα γίνεται μαύρη αγορά με όπλα από τη Δύση. 

Υποψιάζομαι λοιπόν πως κάποιοι βούτηξαν οπλισμό κι έκαναν σαμποτάζ για να καλύψουν τα ίχνη τους! Δεν μπορώ να το αποδείξω, όμως θα καλούσα να γίνει έλεγχος στους λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία των στρατιωτικών. 

Αν δε συμβαίνει αυτό, τότε θα πρέπει να έχουμε παραιτήσεις πολιτικών - αξιωματικών, γιατί έχουμε γίνει το μεγαλύτερο μπάχαλο του πλανήτη, ένα απίστευτο σκορποχώρι…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...