Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Η Ουκρανική επίθεση άρχισε.

Οι επιθέσεις των ουκρανικών δυνάμεων έχουν σκοπό να βρουν αδύνατα σημεία στη ρωσική άμυνα. Οι Ουκρανοί βιάζονται να κάνουν επίθεση πριν την έλευση των μαχητικών F-16. Θεωρούν πως έχουν αρκετό εξοπλισμό για να καταλάβουν εδάφη. Έτσι εξαπέλυσαν επιθέσεις σε πολλά σημεία του μετώπου.

Μια από αυτές είναι σε Ρωσικό έδαφος, στην περιοχή Belgorod. Δεν ξέρουμε, αν σκοπός είναι η κατάληψη εδάφους της Ρωσίας ώστε να το ανταλλάξουν με άλλα εδάφη της Ουκρανίας που κατέχουν οι Ρώσοι, ή (το πιθανότερο) εμπλοκή όσο το δυνατό περισσότερων δυνάμεων της Ρωσίας ώστε να απομακρυνθούν από την Ουκρανία, ή κάποιος άλλος σκοπός. 

Γεγονός είναι πως διεξάγονται σκληρές μάχες και ρωσικές πόλεις έχουν βομβαρδιστεί.  «Belgorod Shebekino χτυπήθηκαν, καθώς και οι Shchetinovka , Near Igumenka , Bohun-Gorodok , Stary , Tishanka , Kozinka , Glotovo , Prilesye , Grafovka , Novaya Tavolzhanka , Bezlyudovka , Murom ,Ziborovka και Maslova Pier.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπαθούν να καταστρέψουν τις οδούς υλικοτεχνικής υποστήριξης για τον ανεφοδιασμό της ρωσικής ομάδας κοντά στα σύνορα με την περιοχή του Χάρκοβο».  

Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν το λεγόμενο «Ρωσικό Σώμα Εθελοντών» για να επιτεθούν σε όπως και Πολωνούς και Αμερικανούς μισθοφόρους.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες στην περιοχή έσπευσαν οι Ρώσοι μισθοφόροι της ομάδας Βάγκνερ. 

Επίσης στην περιοχή της Ζαπορίζια, στο άλλο άκρο του μετώπου οι επιθέσεις των Ουκρανών είχαν κάποια μικρά εδαφικά οφέλη με μεγάλες όμως απώλειες, αφού οι Ρώσοι έχουν οχυρώσει την περιοχή αναμένοντας το κύριο βάρος της επίθεσης και έχουν γεμίσει τα χωράφια με νάρκες. Λέγεται ότι 3 από τα 4 άρματα των Ουκρανών που καταστράφηκαν σε μια αποτυχημένη επίθεση ήταν γιατί έπεσαν σε ναρκοπέδιο. 

Η αποφασιστική μάχη ξεκίνησε.    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...