Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, θα είναι υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ στην Α’ Αθήνας

 «Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό, με την πρώην ευρωβουλευτή Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Κατά τη συνάντησή τους ο Δ. Κουτσούμπας και η Κ. Κούνεβα συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μάη και το κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης που απευθύνει το ΚΚΕ.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία δήλωσε πως δίνει το «παρών» σε αυτό το κάλεσμα, θα είναι υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ στην Α’ Αθήνας».

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στη συντρόφισσα. Στις ευρωεκλογές του 2014 ήταν υποψήφια συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ και εξελέγη ευρωβουλευτής.

Σήμερα χαιρόμαστε που θα δώσει μαζί μας αυτή τη μάχη και την καλωσορίζουμε. Είναι μια θαρραλέα κι έντιμη αγωνίστρια. 

Λίγα στοιχεία από την Βικιπαίδεια

«Γεννήθηκε το 1964 στην πόλη Σιλίστρα της Βουλγαρίας. Σπούδασε ιστορία και αρχαιολογία στο πανεπιστήμιο Άγιος Κύριλλος και Μεθόδιος του Βέλικο Τάρνοβο. Μετανάστευσε στην Ελλάδα το 2001 για λόγους υγείας του τότε τετράχρονου γιου της, που έπασχε από κάποια καρδιακή πάθηση. Λόγω επιδείνωσης της υγείας του, ο γιος της δεν μπορούσε να εγχειριστεί για δύο χρόνια και η ίδια αναζήτησε εργασία.

Το 2003 ξεκίνησε να εργάζεται στην ΟΙΚΟΜΕΤ, μεγάλη εταιρεία καθαρισμού και ενοικίασης εργατών που είχε αναλάβει τον καθαρισμό των σταθμών του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου Αθηνών Πειραιώς (ΗΣΑΠ). Κατά την εργασία της εκεί, προσπάθησε να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους από τη θέση της γραμματέως της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών/-στριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ). Ο αγώνας της αυτός προκάλεσε ενοχλήσεις με αποτέλεσμα να δέχεται απειλές για τη ζωή της. Η Κούνεβα είχε αιτηθεί με σωρεία εγγράφων την αλλαγή της βάρδιάς της, από βραδινή σε πρωινή και τη μετακίνησή της από τον σταθμό Αμαρουσίου στον σταθμό Θησείο, αλλά το αίτημά της δεν έγινε δεκτό από την εργοδότρια εταιρεία.

Επίθεση με βιτριόλι

Τα μεσάνυχτα στις 22 Δεκεμβρίου 2008 και ενώ επέστρεφε από τη δουλειά της στο σπίτι της, δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και βλάβες σε εσωτερικά όργανα.

Μετά το συμβάν η Κούνεβα υποβλήθηκε σε διαδοχικές χειρουργικές επεµβάσεις για να αποκαταστήσει μέρος της υγείας της, ενώ ο οισοφάγος της παραμένει κατεστραμμένος. Παρέμεινε στο νοσοκομείο για ένα έτος κατά το οποίο υποβλήθηκε σε πέντε χειρουργεία. Έπειτα έκανε τέσσερις ακόμα χειρουργικές επεμβάσεις σε εξειδικευμένα νοσοκομεία της Γαλλίας.

Για τον δράστη της επίθεσης είπε: «Σε μένα το κακό φαίνεται, σε κείνους δε φαίνεται. Αυτός τραβάει πολύ περισσότερα από μένα, είμαι σίγουρη».

Η ιστορία της Κούνεβα δραματοποιήθηκε από το Μισέλ Φάις στο θεατρικό μονόλογο Το κίτρινο σκυλί.

Η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη παρά τις αντιδράσεις και τις διαδηλώσεις συμπαράστασης που ακολούθησαν. Η Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας μη λεπτομερή και μη αντικειμενική. Τον Ιούλιο του 2013, επιβλήθηκε στην ΟΙΚΟΜΕΤ από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά καταβολή αποζημίωσης 250.000 ευρώ, καταλογίζοντάς της ευθύνες για την επίθεση, που αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο ως εργατικό ατύχημα. Τον Οκτώβριο του 2013, εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου.[15] Το Φεβρουάριο του 2016 το Μονομελές Εφετείο Πειραιά έκρινε ότι δεν αποδεικνύεται ευθύνη της εργοδοσίας για την επίθεση που δέχτηκε η Κούνεβα και ακύρωσε την πρωτόδικη απόφαση…»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...