Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Κοροϊδεύουν πάλι τα θύματά τους

Το τι ήταν αυτοί που έδειραν το Βαρουφάκη το λέει ο ίδιος και το κόμμα του. «Προβοκάτορες τραμπούκους» τους χαρακτηρίζει, κι εμείς να πούμε ποιος ωφελήθηκε από αυτό: Οι ΑΡΔ, που βρήκαν θέμα στα κανάλια, επομένως η κυβέρνηση. Πιθανότατα είναι δεξιοί που παρίσταναν τους αναρχικούς σε διατεταγμένη υπηρεσία και λιγότερο πιθανό κάποιοι «αναρχομαλάκες», όπως τους αποκαλούσε ο Τζίμης Πανούσης, «γιατί δεν ξέρουν από timing», δηλαδή πότε να ασχοληθούν με ποιο θέμα. Δε θα πούμε λοιπόν άλλα γι' αυτό. 

Με διάφορα κόλπα, ψέματα, υποσχέσεις κλπ, η κυβέρνηση προσπαθεί να κοροϊδέψει τον κόσμο για άλλη μια φορά. Ένα από τα κόλπα είναι οι ανακοινώσεις για τις αποζημιώσεις των δολοφονημένων στα Τέμπη. 

Πρώτα από όλα είναι ανακοινώσεις. Τίποτε χειροπιαστό, μόνο υποσχέσεις σε προεκλογική περίοδο και μάλιστα όταν η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη. 

Υπολογίζοντας το συνολικό ποσό εξοργιζόμαστε περισσότερο. Γιατί δεν είναι παρά ψίχουλα, είναι ένα μικρό μέρος από όσα κερδίζει η εταιρεία από την ιδιωτικοποίηση σε μερικές μέρες! 

Η ίδια η Κομισιόν που μας πήγε κατηγορούμενους για την ασφάλεια στους σιδηρόδρομους. είπε πως χάθηκαν 700.000.000 ευρώ! Το ποσό που έπρεπε να δοθεί για την ασφάλεια των επιβατών. 

Υπενθυμίζουμε πως η εταιρεία έχει καθαρά κέρδη τουλάχιστο 3,5 εκατομμύρια το χρόνο.

Τα 700.000.000 είναι δίκαιο να μοιραστούν στα 350 θύματα του εγκλήματος των Τεμπών. Όχι γιατί οποιοδήποτε ποσό αντισταθμίζει την ανθρώπινη ζωή, αλλά γιατί πρέπει να επιστραφούν τα κλεμμένα. Το σωστό είναι να επιστραφούν στα θύματα και τους συγγενείς τους. 

Επίσης είναι ανάγκη να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις απαιτώντας την τιμωρία των πραγματικά υπευθύνων. Των καθαρμάτων που βάζουν ανίκανους σε θέσεις κλειδιά, που ενώ διαλύουν το κράτος, ενώ η πολιτική τους καταστρέφει κι αφαιρεί ζωές, μας κουνάνε το δάκτυλο, όπως έκανε ο Καραμανλής λίγες μέρες πριν το έγκλημα στα Τέμπη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...